Kalau dah berlanggar baru Lu reti erti penyesalan~

'' anak punai anak merbau, terbang turun buat sarang..air sungai pun berubah...ini pula hati orang.. mengapa dikenang~ ....'' wuwuwuwwu...

''pangggg!!!!''

satu tamparan hebat melekat kat kepala aku.. ceh... baru je nak feeling-feeling di hari raya ke-7. Dah la tahun ni takda kad raya. Jemputan open house pun takda.Tiba-tiba  tuanku puteri datang. Nak ajak keluar kata-nya..duhh.. baru je dapat ngapal lagu uji rashid ni. Ingat nak test suara sekali dua. Mana tau dapat masuk bintang klasik rtm. Buleh la berangan nak jadi  artis sekejap. Ecehhh...

Kitorang pun keluar la tepat jam 11.00 pagi dengan CheVivi. Mula-mula tuanku suruh drive gi post office kat AEON. Nak post barang dengan masuk duit ASB. Lama beratur nak dekat kul 12 baru selesai urusan. Cam biasa, tuanku suka wat plan mengejut. Ada ke nak dekat-dekat time orang keluar lunch dia ajak aku gi KL. Bayangkan kesibukan kota raya pada masa itu. Teringat pula kata-kata seorang Dr. gigi ni  '' your driving skills are not tested until you drive in KL''. Pergh! Ayat mamat gigi ni memang mencabar kekacakan gua la..

Aku dengan tekad ikut arahan tuanku dengan slogan '' mak ok jerrr..."..

Mula-mula kitorang lalu ikut AKLEH. Aku tanya la tuanku, dia cakap dia tau jalan dan exit mana satu. Dia confident cakap exit pertama. Aku pun redah je la. Sampai kat simpang lepas selekoh tu, aku dah syak ni salah jalan. Exit kat jalan ampang. Tak kena hon pulak banyak kali. Aku ni dah lah takut langgar lampu kuning. Tiba-tiba ada kereta gelojoh batu nak cepat pakai hon-hon bagai. Mentang-mentang la kau besar, kau nak eksen dengan aku.

Sampai je dekat ngan KLCC, jalan situ memang penuh kereta. Kiri kanan. Aku pulak dah salah follow bontot kereta depan. Dia bagi signal nak masuk kanan. Aku pun terpaksa la tunggu dia  cross jalan tu. Dua kali silap. Sampai la kali ketiga.. Baru je nak tekan minyak, tiba-tiba aku nampak satu pesona ungu yang dipandu oleh perempuan bertudung hana tajima. Dah la masuk jalan orang, tengah kereta banyak boleh pulak dia jalan laju-laju potong kereta depan dia. Memang masa tu kitorang punya distance dekat gila. Kalau aku tak brek confirm kereta kitorang dah jadi lumpuh sekerat badan.

Masa kereta aku ngan pesona tu selisih lepas dia memotong, aku perasan muka perempuan hana tajima tu cuak gila. Aku syak mesti jantung dia berdegup kencang macam nak tercabut. Pastu nak kaber line. Sengih-sengih dalam kereta. Ingat aku tak nampak ke?

Lain kali kalau nak drive kat KL sabar la sikit. Orang lain pun nak cepat jugak. Bukan kau seorang je. Jangan la suka-suka hati nak memotong dan masuk jalan orang tengah-tengah jalan jam. Nanti kalau dah bercium muka kereta dengan kereta lain, baru lu tau erti penyesalan. Kan tak pasal kena keluar duit di musim perayaan macam ni.

p/s: nasib baik cermin kereta tinted gelap. Jadi takde lah kau nampak yang aku dengan tuanku cuak gila. Dah la 1st time kitorang redah dengan kereta gi KL tanpa mendapat keizinan abam besar.. kekeke


lelaki,pad dan malu

whai si gadis kacak sekalian.


dah lama tak bersua muka kan? muka? no no no..bersua belog.ok? hehehe... dah lama tak tulis belog so otak pun mula membeku pada tahap yang maksimum. idea ade cuma otak yang dah berlaku proses pengoksidaan,mungkin. dah berlaku proses pengaratan. so idea-idea terkubur begitu sahaja. huhuhuuu


berbalik pada tajuk di atas.

si gadis dan pad?

pada si gadis sudah tentu lah anda tau apa itu pad. tak tahu? anda memang bukan gadis..hahaha..boleh camtu? pada si teruna, konpem lagi konprem lah tau apa itu pad. elehhh malu malu lak nak ngaku. nak muntau aku!!! lelaki kan lagi expert bab2 sal pmpuan nie..dpn jer tak nampak,knon inesen lah kan.pdhal blkang, sini sana duk sembang ngan kawan2 laki. duk umah gi cari majalah mak@kakak@adeq.sebab nak tau something. alaaahh skunk nie lagi lah kan, lagilah info di hujung jari. ko taip. ko klik. terus leh tau apa yang ko nak tau. ohhh ko taknak buat???? aku tak percaya!!!! boleh? hahhaaa

ok.pada yang sungguh2 inesen tue.

pad is equal to tuala wanita. pe menatang tue tuala wanita? punn xtau? ahhhh!!! malas aku jawab dah. korang google lah sendiri *haihhh asall aku emo sangat nie? hahahhaaaa:P

idea nie tercetus bila sorang kawan aku duk bercerita kat aku sal ayah dia dan pad. ayah dia pkai pad? hahahaa..oh no! bukan lah beb.. dia duk bercerita yang ayah dia yang belikan pad untuk dia. dan persoalan tercetus.


ayah sanggup membeli pad dan mungkinkah suami dia akan beli jugak pad kat dia?


hahahaa....ce citer wahai si teruna sekalian?
sanggup tak?

ade yang cakap geli lah ape lah. ade yang ok jer. geli konon! yang bini ko,awek ko pkai masa period tue..ape weyhh? bukan pad?
come on lah. pad is normal thing k..watpe nak malu2?hahaaa


ingat lagi dulu, pesan akak aku bila aku malu nak beli pad. yelah budak2 lagi kan
alahhh..nak malu buat apa. awek die,mak dia, bini dia pun pakai.hehee
ohh pesanan akak aku tue telah menjadi pedoman buat aku sampai skunk..korang ingat aku heran ahh pegang pad depan abg2 macho? gua tak heran lah beb!!! bis tue mak ko tak datang bulan ke weyhh? ovum sentiasa disenyawakan ke? kuang..kuang...kuangggg.......(korang jwb lah sendiri!) hehehee


so korang pikir lah sendiri wahai lelaki sekalian.

sanggup tak korang nak beli pad untuk wife korang?




till then...


Riang ria biskut raya

Indahnya sungguh diihari raya, ramainya orang bersuka ria.. mintak mak, kuih sepotong saya mahu makan kerna perut kosong... 
Kejap je rasa dah masuk minggu kedua puasa.. beberapa hari lagi masuk pulak minggu ketiga. Biasanya minggu-minggu ni orang dah mula cari baju raya, langsir raya, kasut raya, cadar raya dan yang mak mak suka sekali ialah membuat kueh raya.

Memandangkan udah lama sudah tidak meng'update'  gadis kacak, maka harini disebabkan mood aku yang terbantut nak wat kuih raya, aku pun beralih arah kepada dunia penulisan maya ni. Nak buek cam mano, dunio masakan tak sosuai dongan den. Namoyo buek biskut milo, abih-abih jadi biskut batu.. Apo pun tak boleh.. Sobs..


Al kisah disuatu pagi, aku ni beria-ia la menjengah pesbuk nengok-nengok sikit. Mana lah tau ada berita penting kan. Tiba-tiba ada sorang jejaka J ni, di update status 

Jejaka J :yeay dah siap biskut raya ! ( nada riang)
Kawan : Biskut raya apa? (nada ingin tau)
Jejaka J : Biskut milo...hihi

Wah wah wah (hatiku berbisik). Bagusnya jejaka J ni, pandai wat biskut raya. Aku syak mesti senang je nak buat ni. Aku pun dengan pantas mengoogle Biskut Milo. Beberapa saat kemudian keluar resepi biskut milo. Aku pun klik la situ. Memang mudah sangat resepinya. Tak payah susah-susah nak beli barang kat Giant, kat dapur  memang dah ada pun.

Bahan-bahannya:

2 cawan tepung gandum
1 paket milo
3 sudu susu pekat
1 sudu majerin.

Cara membuatnya:

kacau marjerin sampai kembang. Pastu masukkan susu dan kacau sebati. Tambahkan milo dan kacau lagi. Akhir sekali masukkan tepung. Dah kacau sampai jadi doh. Buat la bulat-bulat ke, segi tiga ke, empat segi ke, octagon ke...suka hati asal ada rupa . Bakar sampai agak-agak dah masak. Jangan lama sangat takut hangus. Suhu oven lebih kurang 200. 

Maka aku dengan lurusnya mengikut satu persatu resepi tu. Aku tak buat pun bentuk cantik-cantik. Cukuplah gentel bulat-bulat, pastu penyekkan sikit guna sudu. Done! Aku pun bakar la. Selama beberapa minit. Kejap-kejap aku alih tray pembakar tu. Takut hangus sebelah bahagian.

TINGGGG!!!!!!

Yeay! dah masak (dengan muka teruja). Duduk rumah sorang-sorang muka teruja takpa. Tiada orang nampak. Nak lompak cam kangaroo kerana keseronokan berganda pun tak apa. Memandangkan aroma milo yang sedap dan menggoda , aku pun cepat-cepat angkat. Masa tu panas lagi. Okey, biar sejuk jap.
Lima minit lepas tu, aku pun angkat biskut milo tu. Bunyi lain macam je.Bunyi sesuatu yang keras berlaga dengan besi(tray). 

Pon! Pon! ... Alamak, mak balik. Mak aku masuk je rumah dia tanya buat apa. Aku cakap la buat biskut milo. Then, mak datang tengok. 

Mak: Asal nampak macam keras je (pelik)
Aku: Aah.. Bunyi macam batu .
Mak: Cuba patahkan
Aku: Jap.. ish tak boleh pun. Keras sangat ni...
Mak: cuba balik atas meja satu
Aku: (Baling).. tak pecah pun biskut tu. Kalau makan mau patah gigi orang.
Mak: Ni tak leh jadi ni. Meh sini biskut tadi. (sambil mengambil sebiji dan dibaling ke atas lantai dengan kuat)

biskut tu tak patah. pecah sikit pun tak. Retak jangan cakap la. Mak aku cakap, dah serupa batu dah ni. Dia cakap, cuba try baling kat dinding dengan sekuat hati

..........

Apa yang memeranjatkan, biskut tu hanya teserpih sedikit je. The rest  masih elok. Then mak tanya, resepi mana dapat ni? Aku pun dengan lajunya, laman sesawang. Mak aku tetap tak percaya, dia cakap mesti aku ada tinggal satu bahan atau salah salin resepi. 

Masalahnya, memang resepi orang tu bagi macam ni. Aku ikut je la. Biskut milo konon.. Padahal biskut batu.!

Ahh... malas dah nak buat kuih kalau cenggini. Baik kuih tunjuk je~

p/s: tak ada gambar sebab malu nak tunjuk gambar biskut batu  :p

Positif :D dan Negatif :(



Hello hello teman2 yang cantik n hensem2 sekalian..

Lama betol Lily tak menulis dalam blog ni kan? bukan apa, sibuk sket dengan segala macam tugasan, tesis, lab, presentation tesis dan exam lagi ha. Dan sekarang aku tengah praktikal. Hoyeah3.. Eleh Lily, bajet kau sorang ya busy?? Orang laen tak de keje la? Blah la.. okeh okeh okeh. Aku tau tu semua tak boleh dijadikan alasan pon. Sibuk macam mana pon, kalau aku pandai urus masa dengan baik, apa-apa keje pon boleh jalan. Oleh itu, dengan merendah diri aku nak mintak maaf la pada semua sebab dah abaikan blog ni sekian lama. Tak kira la korang baca tak blog ni, aku tetap nak mintak maaf jugak. Harap korang sudi maafkan. Huhu..

Okeh. Berbalik pada tajuk kat atas. Beberapa hari lepas, kawan aku mengadu pasal manusia-manusia yang fikiran sempit dan negatif. Luahan hati dia ni buat aku berfikir sejenak. Aku rasa aku boleh la share beberapa pengajaran yang aku rasa kita boleh jadikan panduan.

Aku nak tanya korang, pernah tak korang jumpa golongan-golongan yang selalu fikir negatif? Dan golongan-golongan yang selalu fikir positif? Golongan manusia yang mana korang lagi suka? Ala.. tak payah fikir lagi, aku tau mesti korang akan jawab golongan manusia yang sentiasa positif kan?? Well, aku pon camtu jugak. Bagi aku orang yang selalu fikir negatif ni sangatlah annoying. Yelah, cuba korang bayangkan. Kalau sometimes korang rasa baik hati. Nak buat sesuatu yang baik, tapi dirosakkan dengan tanggapan-tanggapan negatif manusia yang berfikiran sempit dan berhati busuk. Contoh la kan. Korang tolong orang dengan ikhlas. Yelah, sekali sekala nak jugak buat pahala kan. Tiba-tiba datanglah makhluk-makhluk yang salah anggap niat korang tu. Then, tak pasal-pasal tuduh korang dengan anggapan-anggapan yang tak elok. Kalau dia rasa sendiri then simpan je dalam hati hitam dia tu tak apalah juga. Ini dicanang-canang pulak kat orang-orang lain. *wah, sastera btol dicanang-canang.. hek2*. Standard ayat nak tunjuk suci besanya mula dengan perkataan camni.

"weh, aku bukan nak kata lah kan tapi aku rasa…’’

"wey, aku bukan nak mengutuk dia tapi korang tak rasa pelik ke….’’

"Aku dengar mamat tu bla bla bla.. Tapi aku tak tau lah btol ke tak. Aku cuma dengar dari mulut orang je.. Korang rasa camne?’’

Dan bila dah dicanang-canang camtu wajiblah ada yang percaya dan ada yang tak percaya kan. Kalau dah benda tu salah, tak ke jatuh fitnah namanya?? Dan akhirnya niat yang baik itu menyebabkan perselisihan faham berpunca daripada sikap suka jaga tepi kain orang dan lebih teruk lagi kalau orang yang berfikiran negatif tu adalah kawan kita sendiri yang kita nak tolong tu. Aduss…

Ada jugak jenis orang yang suka tilik status facebook, ym, blog dan sebagainya. Lepas tu bajet semua yang ditulis tu ditujukan pada dia. Maybe dia ingat tiap kali nak tulis status or shoutout tu mesti fikir pasal dia dulu agaknya. Pastu mulalah masam-masam muka. Suka sangat buat andaian sendiri. Pastu salah faham. Yang ni memang kawan-kawan aku selalu adukan kat aku. Kesian kot. Sampai ada yang cakap dengan aku nak delete je facebook, ym sebab takut status yang dorang tulis disalah faham lagi. Aish.. orang yang sangat perasan macam ni bagi aku sangat-sangatlah allergic. Apa salahnya kalau kita sentiasa fikir positif. Maybe dia maksudkan menda lain. Maybe dia saja nak bergurau senda. Maybe dia.. maybe dia.. Hah.. aku konpem hidup akan lebih tenteram dan aman dan bahagia. Mungkin yang menulis tu pon patut berhati-hati jugak. Sebab manusia ni berbeza-beza. Itu memang hakikat yang kita patut terimalah. Tapi kalau fikiran positif mesti takkan timbul masalah-masalah remeh camtu kan?

Fikiran negatif ni jugak boleh buat kita jadi penakut. Takut nak sambung belajar sebab rasa diri memang tak berguna. Takut nanti tak ada kawan. Takut nanti kena marah. Well, standard la tu kan. Nama pon kehidupan. Kalau nak duduk dalam zone selesa je alamatnya memang tak ke manalah engkau!! Angan-angan tinggi. Dah lebih tinggi daripada langit ke enam. Nak kereta besar. Nanti nak hidup mewah. Nak jadi orang yang berstatus tinggi. Nak jadi somebody. Tapi kalau setakat angan-angan tapi takut nak berusaha apalah gunanya kan. Ada jugak yang jadikan agama sebagai alasan. Ini semua dunia lah. Yang penting akhirat tu. Lebih baik kau duduk je kat kampung buat ibadat. Belajar tinggi-tinggi harta semua bukan boleh angkut masuk kubur pon. Saham dunia bukan boleh jadi saham akhirat pon. Amboi-amboi, sapa yang ajar ni? Memanglah harta tak boleh angkut masuk kubur. Memanglah ilmu agama ibadat tu penting tapi agama kita tak suruh kita abaikan dunia jugak. Mesti balance maa.. Dulu ada orang tegur aku sebab amik kos aliran sains. Duniawi katanya. Gaya macam menghina pulak. Memanglah korang hebat sebab amik kursus yang berkait dengan agama. YA!! Aku sangat respect pada korang tapi adakah aliran lain ni tak elok? Cuba korang bayangkan kalau dunia ni tak ada orang Islam yang jadi doktor, ahli kimia, jurutera, peguam, arkitek, usahawan. Macam mana orang bukan Islam nak respect pada orang-orang Islam kalau fikiran kita camtu? Kalau umat-umat Islam maju, berjaya dalam semua aspek, balance semua sekali, mesti dorang gerun nak pijak-pijak kita. Macam zaman-zaman kegemilangan Islam dulu. Tak adalah macam sekarang ni. Kita sepatutnya saling membimbing bukan saling menghina. Okeh, emo suda.. ngeh3..


Aku tak nafikan aku pon kadang-kadang negatif jugak terutama bila melibatkan certain-certain perkara. Manusia kan, bukannya sempurna. Tapi selalunya aku akan cuba jugaklah jadi positif. Sebab aku rasa dengan fikir secara positif, aku akan rasa hidup aku lebih ceria dan bermakna. So kawan-kawan, jom kita avoid daripada fikir perkara-perkara yang boleh buat hidup kita tak gembira. Dan salah satu daripada caranya ialah dengan berfikiran positif dan matang. Selamat mencuba.

p/s: sori entry aku kali ni agak serius. Maaf kalo buat korang rasa bosan. PEACE!!




Masa muda remaja ^_^


Malam ni aku tak boleh nak tido pulak dah. Kemain lagi, kalau minggu exam tu pukul  9.30 malam dah mengantuk. Siap tersengguk-sengguk lagi. Kalau baca nota ngantok sokmo, kalau main game zombies vs plants, main ‘mukabuku’ segar pulak biji mata ni.

Memandangkan tamat sudah sesi pembelajaran secara formal selama 16 tahun, aku bercadang untuk berehat sebentar dengan memberi fokus kepada rancangan masa hadapan. Haha. Bila direnung kembali, teringat masa jaman kecik-kecik dulu. Kalau dulu, masa jaman hingusan aku suka benau main pasir. Entah apa ada kat pasir tu pun aku tak tau. Aku ngan jiran-jiran aku siap main masak-masak dengan pasir tu. Konon-konon tu tepung la. Masa tu kuman bakteria pun aku tak kenal. Cedok pasir pun guna tangan je. Pastu balut dalam daun. Konon-konon jual nasi lemak lettew.. Disebabkan kerap sangat main pasir, nyaris-nyaris jari aku nak kena potong sebab ada ketumbuhan. Sejak peristiwa itu, tidak lagi aku bermain pasir.huhu

Bila dah gi sekolah tadika, aku dah cerdik sikit. Tak main la pasir-pasir ni. Kotor la, eww.. Aku mula main anak patung. Nak beli barbie mahal sangat. Jadi lepas habis sekolah petang sementara nak tunggu pak cik bas datang, aku pun gi kedai depan sekolah tu beli anak patung kertas (aku dulu panggil anak-kan). Main la sampai terkoyak-koyak benda tu. Bila dah tak musim, aku pon buang je la benda tu. Masa naik darjah 4 ke 5 entah tak hengat pulak. Masa tu musim main tepuk kad. Siap lawan ngan budak laki lagi. Sebelum aku gi sekolah, aku dah berguru siap-siap ngan abang aku. Haha. Bila sampai sekolah memang budak laki bungkus la. Siapa yang tepuk ala-ala tepuk nyamuk tu memang kena goreng la. Habis kad dorang aku sapu. Padan muka! Jangan pandang aku sebelah mata okey! Kalau sekolah petang biasanya aku datang awal sikit. Sementara tunggu bebudak sekolak pagi balik, kitorang pun main tiang. Sorang akan jadi monyet kat tengah tu. Siapa yang tak dapat cop tiang masa pertukaran tempat, memang dia pulak la yang akan jadi. Kalau waktu PJK ( Pend. Jasmani kesihatan) kalau malas nak sukan, budak perempuan suka sangat kalau dapat main kejar-kejar tak pun main AEIOU stop! Siapa ketawa dia kalah dan kena jadi pengacau pulak.


ni la tempat main cop tiang tu

Tu bab main kat sekolah, part makan aku suka nau beli keropok jagung yang 20 sen satu kat babu roti tak pun keropok yang panjang-panjang dalam bungkus warna merah tu. Siap salut cokelat lagi. Pastu beli gula-gula panjang yang kat hujung dia ada cincin tu (memang banyak koleksi cincin aku dengan batu permata palsu pelbagai warna). Lagi satu gula-gula feveret aku ialah gula-gula madu yang kat tengah dia ada asam tu. Sekarang ni payah nak jumpa. Lagipon dah besar gini dah tau tak elok makan benda-benda gitu. Tak berkhasiat dan baguih untuk otak. Haha.. Yo oo je aku ni. Padahal payah nak jumpa.



ingat tak keropok ni?


Aku teringat pulak masa sekolah rendah dulu, masa darjah tiga kitorang diwajibkan untuk hafal sifir 1-9 dan setiap orang kena tulis sifir kat papan hitam. Bila nak balik cikgu padam dan suruh semua berdiri ateh kerusi dan dia akan soal. Siapa tak dapat jawab tak boleh balik. Memang aku suka nau nak balik awal. Jadi setiap malam aku akan baca sifir tu berulang kali.  Sama jugak tang doa qunut. Aku dulu kalau solat masa kecik-kecik letak buku depan tempat sujud . Bila tang doa qunut aku pun jeling-jeling tengok buku. Malas pulak nak hafal panjang-panjang. Hahaha. Tapi bila suatu hari ni, ustazah cakap dia nak soal doa qunut.Siapa tak dapat baca kena diri atas kerusi. Aku memang cuak la. Malu la kalau kena diri atas kerusi. Balik rumah menangis-nangis aku paksa diri hafal. Tanpa aku sedari,  kerelaan dalam keterpaksaan tu la yang menjadikan aku dapat hafal dengan baik.

Kalau bab aktiviti, aku bekas penari kebudayan kat sekolah, macam usop wilcha. Kehkeh. Sole sole sole~ Siap wakil sekolah pertandingan menari lagi,wakil pantun, penyanyi boria, pembaca sajak dan peserta nasyid. Hihi. Dulu jaman-jaman tak malu, semua aktiviti aku nak sapu. Gila glamor la katakan. Hahaha. Serius rindu zaman dulu-dulu, bergelak ketawa tak hengat dunia, usik kawan-kawan (kesian kat kawan aku yang jadi bahan tu), ponteng prep- aku siap sapu minyak cap kapak kat bawah mata nak suruh nampak macam orang sakit dan paling seronok sekali bila berpesta meggi kat hostel. Konon nak stay-up,  hampeh semua bawak megi (megi ruski tom yam menjadi pilihan kami) dengan mug nescafe dengan bancuhan nescafe rich dengan air 2:1. Bayangkan betapa gila-nya kitorang  dengan rakus merosakkan badan (1st time aku cuba pedih hidung. Tak tau le kenapa). Kalau dah dengan megi tu, konpem la kitorang tak study. Bergossip ler jawabnya.

Sekarang bila aku dah besar serius rindu zaman dahulu kala. Huhu. Aku percaya korang semua pun camtu kan. Betul tak? Betul tak?

p.s. Sori ye aku buat karangan kali ni~

Tips Penjagaan Baby

Assalamualaikum.

Ehem ehem (sambil membetulkan anak tekak). Rasanya dah lama tak singgah kat sini. Hilang sudah kekacakan. hihi. Maap la, sibuk sangat meniti hari-hari terakhir. After this, NO MORE classes, lectures, assignments, tutorials, and opkos exams. ye ye ye (sambil lompat bintang) haha..

Dek kerana ketiadaan idea untuk menuleh disebabkan kepenatan memerah otak dan mencurahkan ilham dalam penulisan jawapan kertas peperiksaan, awok ghase ini ajelah yang dapat awok nuleh untuk entri kali ini. 

NOTE : Tajuk entri ni tiada kaitan dengan apa yang ada kat bawah ni ye.Entri ini sesuai sangat untuk sesiapa yang dah ada baby, bakal atau nak buat persediaan awal (ilmu keibubapaan ). . hehehe :D

Tips Penjagaan Baby ~ PART I













~ Renung-renungkan dan selamat beramal~

di mana gadis 'kacak'??

salam wahai sekalian gadis-gadis yang 'kacak' dan para 'lelakilembut' sekalian....

maaf atas kehilangan para gadis kacak dalam dunia blogging
terpaksa melupakan sekejap dunia blogging

sebab apa?

sebab kami sedang bizi dengan amanah yang perlu kami selesaikan
usai amanah dilaksanakan
insyaALLAH kami akan kembali..

maaf atas kehilangan kami.
*tu pun klu ada yg baca belog kami kan?*
kahkahakahkahhhh

kami akan kembali muncul lam dunia blogging tak lama lagi.

harap amanah yang diberikan akan dapat kami selesaikan dengan jayanya....

:)


bubye..bubye...

xoxo