masih ramaikah lelaki seperti ini?

Di sebuah mapley….

Jam pukul 12 tengah malam. Mista Jay dan kawan-kawan baru sahaja sampai. Duduk jer datanglah seorang aney yang takmandi entah dah ape bulan Tanya nak order ape. Pas sorang sorang gitau nak order ape. Ada jgak yang saje nak kenakan aney yang memakai ‘natural perfume’ tue ngan order yang merepak2. Sekadar angguk jelah aney tue sebab xpaham yang dia sedang dibuli.kihkihkihhh. dah order, mista jay terus menyeluk sakunya sambil mengeluarkan hanset sony Ericsson pemberian mista papa empat tahun lalu. Masih elok hanset itu dalam jagaan mista jay. Tekan itu dan tekan ini. Rupa-rupanya men-silentkan hansetnya……….

Sedang syok menonton bola sepak tambah lagi team feberetnya real Madrid….

Cristiano ronaldo sedang mengelecek bola melepasi tiga pemain barcelona dan memasuki kawasan di depan gol berhadapan dengan penjaga gol barca…..pada masa yang sama………….

‘beepppp beeeepppppp…beeppp beeppppppp’

Hansetnye menggegarkan diri. Lantas mista jay mengeluarkan hanset melihat msg yang masuk………padahal masa tue game berada pada saat yang genting…

Dalam hati ‘ohhh..sayang ku yang msg….’

Tettt..tettt..tettttt……….

Msg delivered. Dan pada masa yang sama mapley hingarbingar dengan jeritan

‘gooolllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll’

Yes!mista jay tersenyum lebar. Gol jugak akirnya. Walaupun dia takdapat melihat gol secara live sebab sedang membalas msg miss awek syg,dia tak mengeluh. dia masih boleh tgok ulang tayang:)

Rupa-rupanya mista jay men-silentkan phone nye supaya tak mengganggu kawan-kawannye…..


Wahai rakyat Malaysia sekalian…

Masih ramaikah golongan yang camnie??


Sanggup reply msg ms tengok bola?

Sanggup pause game ms men ps3?

Sanggup angkat call miss awek syg ms men dota?

Sanggup anta miss awek syg ke klinik padahal dah janji ngan member-member nak men futsal same2??


Hahahaaa….


Jom rungkaikan segala persoalan ini……

6 comments:

  1. ade.. incik abg sy..

    sggup pause counter strike dy utk bls msg sy..

    hehehe..

    ReplyDelete
  2. klo dpt y mcm ni..konpem ak xpndang y len da..

    ReplyDelete
  3. arcmabaharin: anda bertuah..hehehehe:)))

    atika:mmg ada dan mmg jarang jmpa laki camtue..hope u r also a lucky one:D

    joey: cian awek ko bro!!hehehe

    lily: ok. bgus!! slmat mncari:)

    syafzmagz:ye..ade..tp xramai

    ReplyDelete