Part 1: XX vs XY , Siapa lebih gatal?

Hai U'olls.

Ahaa.. Tajuk post kali ni agak suam-suam kuku ye. Bab gatal- gatal semua orang pun boleh jadi sensitip. Kalau gatal badan boleh garu, kalau gatal tekak boleh makan cap ibu dan anak, kalau gatal kepala maknanya banyak kutu,sila pergi shampoo kepala you. Tapi, kalau gatal merenyam macam mana? Ooo Emm Gee! apa nak buat kalau U'olls jumpa dengan golongan GM.  Nate gapo GM tu? Ouh ye, lupa nak kasi tau. GM tu ialah gatal merenyam, bukan gila meroyan. I repeat, GM stand for gatal merenyam bukan gila meroyan. Semua orang dapat? Okey, good! Ehem..ehem..( tiba -tiba tekak  aku nak menggatal plak) .

XX vs XY siapa lebih gatal ? Seperti yang semua sedia maklum, para gadis mempunyai pasangan kromosom XX, sementara para jejaka mempunyai pasangan kromosom XY. Jangan tanya aku, jantan ayu pasangan kromosom nya apa sebab aku pun tak tahu. 

Part 1

Dulu aku pernah join chat kat laman sesawang  'KC'. Pastu, aku ada kenal dengan seorang jejaka yang berkhidmat dalam bidang professional. Lepas soal selidik semua, didapati beliau ini agak tebal poketnya.(aku bukan materialistik ok!. Saja je, manalah tau kot kot jodoh aku ngan dia. Nak kawen esok senang).Hahaha Kami pun bersembang la macam biasa, dari ASL sampai la ke family background sikit- sikit.Bab-bab family tak leh cerita banyak-banyak. Kang tiba-tiba dia berubah fikiran nak berkenalan dengan adik beradik aku yang lain, melepas lah. Kebetulan, esok tu aku ada kuliah. Jadi aku tak nak la chat lama-lama takut nanti ngantuk pulak  kat dalam kelas esok. Aku pun cakap la kat dia yang aku nak out dah. 

Beliau:  You ada fb tak? - Soalan tipikal kat chatroom. 
Aku   : Ada. Tapi, kasi  you punya dulu. Nanti I add. (nak pastikan yang beliau tidak memalsukan maklumat-maklumat yang diberitahu dalam KC - play safe ) haha..

Aku dengan pantasnya add.. Pergh! beliau tu boleh tahan kacak. Beberapa minit lepas tu dia approve. Then, tiba -tiba

Beliau : Mana gambar you? 
Aku    : Tak da gambar la ( FYI , gadis kacak tak suka tayang gambar ...haha)
Beliau : Ada YM tak ?
Aku    : Ada. Kasi ID you, nanti I add.
Beliau : Mistaengineer_**
Aku   :  Okey. Dah add.

BUZZ!!

Mistaengineer:  You, jom webcam nak?
   Aku :  Sorry la. I tak ada webcam.
Mistaengineer:  ...........................................

Terus senyap dowh! Kene reject ajak webcam. Haha..
See..  Dah tak dapat nak tengok gambar kat fb, ajak webcam bagai. Siapa yang gatal? aku ke dia?

p.s.  Part 2 akan menyusul~

11 comments:

  1. DIE GATAL. KAU PUN GATAL JGK SEBAB MELAYAN. BOLEH GITU?

    ReplyDelete
  2. die aa gatal. die nk tgok gambo dlu la tuh.
    abes lau tak lawa die nk reject. camtu?
    jum blasah org camni

    ReplyDelete
  3. haiyoo ! nampak sgt memilih...huhu

    ReplyDelete
  4. @ amira naddia

    Jom-jom.. hoho..
    Biasa la tu..Sesetengah lelaki nak yang lawa je. kalau tak lawa tak nak kawan..huh

    ReplyDelete
  5. @tomato

    siapa yang memilih tu? hik3

    ReplyDelete
  6. laki mang camtu,..dia nak kat pompuan yang suka melayan jer.. nak2lagi kalau yg cantek.. pergh, laki zaman skrg nak amik kesempatan jer..

    bini pandai laik cari yang alim2

    ReplyDelete
  7. @srikandi cinta

    Biasa la tu. kalau nak dijadikan pasangan hidup, semua pun nak yg baik2 :)

    ReplyDelete
  8. Apo la ngko ni...kalo ngko nk cakap die gatai,aku rse x jugak.msti le die nk tau..hok betol ke ngko ni pmpuan ke.skang ni bukan sume bende leh prcaye.lg satu,kalo nk tau mane satu lebih gatai,kaji sekeliling,jgan kaji kat diri sndri je.da mmng ngko slalu jumpe yg gatai,nk wat camne.hahaha...

    ReplyDelete
  9. @ Abu Bakar Azami

    ate. nak buat cammane.Dah nasib teman jumpe yang gatei2 je kat c2. hahaha

    ReplyDelete